Infrastructura

COMUNA HEMEIUS

Date fizico - geografice

Comuna Hemeius este situata in imediata vecinatate a municipiului Bacau (9km) si este compusa din 3 localitati: Hemeius, Fantanele, Lilieci.
Comuna este strabatuta de DN 15 si DJ 119B, facand legatura acesteia cu municipiul Bacau si orasul Piatra Neamt. De asemenea comuna este strabatuta de calea ferata Bacau - Piatra Neamt.

Date demografice

Numar de locuitori - recensamant 2002
Comuna Hemeius Total Barbati    Femei
Populatie totala 3935 1988      1947

Clima

Comuna Hemeius se afla într-o zona cu climat temperat continental, cu influente ale maselor de aer arctic (anticiclonul siberian) în perioada de iarna si de aer cald de tip mediteranean în perioada verii. Temperatura medie anuala este de 8,9 - 9 °C. Climatul zonei se caracterizeaza prin ierni aspre si veri calduroase, cu precipitatii anuale reduse (cca 700mm).

MUNICIPIUL BACAU

Informatii generale

Resedinta judetului Bacau
Populatia: peste 180.000 locuitori
Suprafata: 41km²
Infrastructura: strabatut de drumurile europene E85 și E57, artere de circulatie europene si nationale ce fac legatura cu Bucurestiul, cu nordul tarii, precum si cu Transilvania.
Transportul feroviar se realizeaza prin reteaua CFR.
Transport aerian: Bacaul dispune de un aeroport international destinat transportului de marfa si persoane, asigurand curse catre diferite destinatii nationale si europene.

Asezarea geografica a municipiului Bacau

Municipiul Bacau este situat în zona de Nord Est a judetului Bacau, situat pe coordonatele de 46` si 35`latitudine nordica și 26` și 55` longitudine estica.
Situat la 302 km distanta fata de Bucuresti si 400km de portul Constanta.
Distante fata de principalele tari vecine: 180km fata de Republica Moldova si 210 km fata de Ucraina.

Educatie si învatamant

Universitatea Bacau www.ub.ro
Universitatea ”G. Bacovia” www.ugb.ro